Bestyrelsen 2024-25
Bestyrelsen består af 12 medlemmer, som er valgt for en treårig periode, samt to suppleanter, som vælges for et år ad gangen. Bestyrelsesmedlemmerne er en blandet flok af lærere i grundskolen, formidlere i eksterne læringsmiljøer, konsulenter, biologer med mere. Fælles for dem alle er en brændende interesse for biologi og biologifaget.
Der afholdes som udgangspunkt fem bestyrelsesmøder om året, hvoraf ca. halvdelen afholdes på sekretariatet i Odense og de øvrige forskellige steder i landet. To af møderne er som regel med overnatning, så der også af tid til at gå på opdagelse i den lokale natur og nørde biologi. De andre møder er som regel fra kl. 10 – 16. Møderne foregår altid i weekenden, og datoerne er normalt fastlagt fem møder frem, dvs. for det kommende år.
Kontakt
formand@biologiforbundet.dk
72690855
Formand
Brian Ravnborg
Uddannet fra Hjørring Seminarium med linjefag i biologi og geografi. Er pædagogisk konsulent på CFU Nordjylland indenfor naturfag og teknologiforståelse. Har undervist 16 år på Fladstrand Skole i Frederikshavn. Er i besiddelse af en bred naturinteresse, med specielt fokus på ornitologi.
Særlige interesseområder: Tværfagligt samarbejde, det levende biologilokale, udeskole og it i undervisningen.
Organisationsudvalg og politisk udvalg(tovholder)
Kontakt
frutrolleolsen@gmail.com
Næstformand
Charlotte Trolle Olsen
Uddannet fra Skårup Statsseminarium med linjefag i biologi, engelsk og fransk. Ansat som formidler ved Science Museerne ved Aarhus Universitet, hvor jeg særligt har fokus på Væksthusene. Har tidligere arbejdet i 15 år i Randers Regnskov med ansvar for skoletjenesten og også undervist på et par folkeskoler de seneste år.
Jeg har en bred interesse for naturen både til lands, til vands og i luften. Særlige interesseområder er inddragelse af eksterne læringsmiljøer, tværfagligt samarbejde i naturfagene og udeskole.
Organisationsudvalg og projekt udvalg
Kontakt
balslev.hansen@webspeed.dk
Kasserer
Sanne Regitze Balslev
Uddannet fra Skårup Statsseminarium med biologi og historie som linjefag. Underviser på Tønder
Distrikstskoles Overbygning.
Særlige interesseområder: formidling af biologi, fysiologi og tværfaglig samarbejde/undervisning i naturfagene.
Organisationsudvalg og projekt udvalg(tovholder)
Sekretær
Hanne Søgaard Grøn
Uddannet lærer fra Frederiksberg seminarium med linjefagene biologi, fysik/kemi og matematik. Jeg underviser i biologi, fysik/kemi, geografi samt matematik i udskolingen på en folkeskole i Vejle kommune. Derudover er jeg uddannet og fungerer som naturfagsvejleder på skolen.
Særlige interesseområder: økologiske kredsløb og evolution progression, sammenhæng i naturfagene, udvikling af naturfaglig kultur i skolen.
Organisationsudvalget, politisk udvalg og redaktionen
Bestyrelsesmedlem
Kim Froulund Gøttler
Jeg er uddannet lærer fra UCN Aalborg Seminarium med linjefagene biologi, geografi, fysik/kemi, samt natur/teknologi. Til dagligt arbejder jeg på Vendsyssel NaturUnivers – Friskole, hvor jeg bl.a. underviser i biologi, geografi, fysik/kemi samt natur/teknologi fra 4. – 9. klasse.
Særlige interesseområde: progression og sammenhæng i naturfag, biodiversitet, feltarbejde, celler og mikroorganismer, samt det levende biologilokale.
Politisk udvalg og aktivitets udvalg
Bestyrelsesmedlem
Søren Rafn
Uddannet fra Zahles Seminarium med linjefag i biologi, natur/teknologi og idræt, samt uddannet naturvejleder. Er naturfagskonsulent og driftsansvarlig for Naturcenter Nyruphus i Helsingør kommune. Har undervist 6 år på Lille Værløse Skole i Furesø kommune, og har ca. 10 års naturvejledning på bagen i hhv. Raadvad Naturskole, Fiskebæk Naturskole og Naturcenter Nyruphus. Er særligt interesseret i evolution, botanik og zoologi med en særlig fokus på edderkopper og andre hvirvelløse dyr.
Særlige interesseområder: Naturdannelse og naturkobling, naturvidenskabelig dannelse som almen dannelse, eksterne læringsmiljøer, udeskole og uderummet som læringsrum.
Politisk udvalg og projekt udvalg
Bestyrelsesmedlem
Lene Boldt
Uddannet lærer fra Århus Fællesseminarium med linjefag i biologi og matematik. Lærer på Mølholm Skole i Vejle. Underviser på mellemtrinnet med forkærlighed for natur/teknologi og klasselærerfunktionen. Jeg er også på skolens bibliotek med øje for naturfagene. Jeg er uddannet naturfagsvejleder og varetager opgaven som vejleder på skolen og sidder i det kommunale netværk.
Særlige interesser: Hønsehold på skolen, biologien og naturoplevelsernes ”trivsel” i natur/teknologi, udeundervisning og engineering.
Politisk udvalg og aktivitets udvalg (Tovholder)
Bestyrelsesmedlem
Nanna Winding Teiner Heidemann
Jeg er uddannet folkeskolelærer fra Blaagaard Statsseminarium i 2009 med linjefag i Dansk, Dansk som Andetsprog, Engelsk og Biologi. Senere er jeg uddannet Biolog fra Københavns Universitet i 2017. I mine år på universitetet udforskede jeg i høj grad forskellige undervisningsinstitutioner og herigennem arbejdet for eller i samarbejde med Skoletjenesten på Københavns Universitet/Cirkus Naturligvis, Statens Naturhistoriske Museum, Den Blå Banet og Astra – Danmarks Nationale Naturfagscenter. Jeg er nu naturfagsunderviser på den fri privatskole Bernadotteskolen i København, hvor jeg underviser i matematik, biologi og geografi i udskolingen.
Særlige interesser: at få børn og unge til at interessere sig for naturfagene, didaktik, biologi, udvikling af undervisning og at løbe ture i naturen.
Redaktionen (tovholder) og medlemskontakt udvalg
Bestyrelsesmedlem
Mette Ammitzbøll Nielsen
Uddannet biolog fra Københavns Universitet i 2017. I mit speciale udviklede og testede jeg et undervisningsmateriale om evolution + systematik for 1. klasse. Jeg er Teach First alumne og har arbejdet som skolelærer siden 2018 – et par år på Nivå skole og siden 2020 på Bordings Friskole. Jeg har været klasselærer og har undervist i biologi, geografi, matematik og fysik/kemi i udskolingen alle årene, men fra sommeren 2023 skal jeg arbejde med børn i indskolingen.
Særlige interesseområder: naturvidenskab som almendannelse, fortælling, evolution, systematik, protistologi og mykologi.
Bestyrelsesmedlem
Emma Emilie Andersen
Jeg er uddannet cand.scient. i biologi fra Syddansk Universitet i 2022 med speciale i økotoksikologi og hormonforstyrrende stoffer. Bredt engageret i naturvidenskabelig formidling og undervisning, bl.a. som medudvikler underviser af forløb i økotoksikologi, antibiotikaresistens, CRISPR og naturvidenskabelig metode for universitetsstuderende, som forfatter for Videnskabsklubben og som underviser i forskningsbaserede og bæredygtighedsfokuserede forløb for gymnasieelever. Siden 2022 fuldmægtig på projektet ’Biodiversitet i gymnasiet’ på Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Globe Institute, Københavns Universitet. Arbejder for at gøre relevant biologisk viden fra universitetsforskningen tilgængelig for lærere og elever.
Særlige interesseområder: Forskningsbaseret undervisning, naturvidenskabelig metode, videnskabsformidling, undervisningsudvikling, økotoksikologi, biodiversitet og naturvidenskabelig dannelse.
Redaktionen og projektudvalget
Bestyrelsesmedlem
Anne-Mette Carlsson
Lærer Solsideskolen