Kaskelot 2022,  Nyhed

Den præsterende krop – Kaskelot#243

I dette nummer kan man læse om vores evolutionære vej mod gang og løb, samt hvilken slags fysisk aktivitet der er god og hvilken der er knap så god, og om hvordan vi bedst udnytter vores krop til toppræstationer. Om hvordan vores krop ikke agere uden vores hjerne og at vores mentale tilstand spiller en kæmpe rolle i vores præstationer.

Vi følger også et utroligt ambitiøst projekt, med en folkeskoleklasse der formåede noget helt utroligt sammen og løb et halvmaraton, samt hvordan det har påvirket dem i andre aspekter af skolelivet.

Vi har til temaet også en opgave med, som man kan have med i klassen, når der skal læres om kroppen og bevægelse, både i idræt og i biologi.

Og mangler man nogle fascinerende historier om planeten vi lever på, så har vi en artikel om livet der lever under højt tryk og små historier fra videnskab.dk. I kan også møde Eigil Holm og hører lidt om Biologiforbundets historie, samt læse lidt om bæredygtig udvikling i naturfag i vores didaktiske indslag.

Vi håber at dette nummer kan være med til at få jer til at tænke stort og småt og måske få jer op ad stolen og bevæge jer lidt. Måske over til en kollega eller ven der også burde læse bladet 💪

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.