Redaktionen

Kaskelots redaktion består udover af en ansvarshavende redaktør, af en skøn blanding af skolelærere, biologer og andre videnspersoner, som har stor erfaring med biologiformidling.

Redaktør

Marie Rubæk Holm

Freelance biolog, naturformidler og illustrator. 

Uddannet fra Københavns Universitet, Cand.scient. Økologi, og Roskilde Universitet, BSc, i miljøbiologi og medicinalbiologi. Tidligere projektleder for Karen Blixens fuglereservat (Rungstedlund) og har i en årrække arbejdet på Statens Naturhistoriske Museum. Alle steder har der været fokus på at arbejde med formidling, forståelse af naturen omkring os og jordnær biologi. Samt med at blande kreative processer ind, hvor end det er muligt. 

Karsten Elmose Vad

Tovholder

Karsten Elmose Vad​

Uddannet fra Frederiksberg Seminarium med linjefag i biologi, natur/teknologi, geografi og dansk, samt uddannet kandidat i miljøplanlægning. Arbejder som specialkonsulent på Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet med fagområderne strategisk forskningsformidling, naturfagsdidaktik og formidling af natur, biodiversitet, klima og naturvidenskab gennem aktiv involvering. Har tidligere undervist på læreruddannelsen og arbejdede i en årrække på Statens Naturhistoriske Museum med at udvikle og nytænke praksis for skoletjenesten. Forfatter og medredaktør på bogen ”Hvilken natur?”.

Særlige interesseområder: Natursyn og naturforståelse, citizen science, naturhistorie, samt undersøgelsesbaseret undervisning i bl.a. klima, biodiversitet og Danmarks natur.

Bestyrelsesmedlem i Biologiforbundet

Redaktionsmedlem

Hanne Søgaard Grøn

Uddannet lærer fra Frederiksberg seminarium med linjefagene biologi, fysik/kemi og matematik. Jeg underviser i biologi, fysik/kemi, geografi samt matematik i udskolingen på en folkeskole i Vejle kommune. Derudover er jeg uddannet og fungerer som naturfagsvejleder på skolen.

Særlige interesseområder: økologiske kredsløb og evolution progression, sammenhæng i naturfagene, udvikling af naturfaglig kultur i skolen.

Bestyrelsesmedlem i Biologiforbundet

Redaktionsmedlem

Maria Mikkelsen

Uddannet cand.scient. i biolog med tilvalgsfag i didaktik og formidling. Arbejder som projektleder i LIFE fonden og udvikler naturfaglige undervisningsforløb til grundskole og gymnasie. 

Har tidligere arbejdet som underviser i skoletjenesten på Den Blå Planet og på Statens Naturhistoriske museum samt udviklet undervisningsmaterialer for bl.a. Forskningens Døgn. 

Tidligere bestyrelsesmedlem i Biologiforbundet fra 2018-2021. 

Ekstern tilknyttet redaktionen

Redaktionsmedlem

Michael Dalsgaard Alstrup

Uddannet til folkeskolelærer ved Metropols læreruddannelse (nu Campus Frederiksberg v. KP) i linjefagene biologi, fysik/kemi og matematik. Før min uddannelse har jeg læst nogle år på bacheloruddannelsen til fysik/astronomi ved KU og miljøteknologi ved DTU.

Jeg har ved siden af mit arbejde som biologilærer udviklet opgaver for opgavekommissionen til nationale test i biologi i syv år. Derudover har jeg udviklet og været forfatter på Gyldendals Natur/Teknologi 1-3 portal og skrevet to bøger i min serie Klimaløsninger for forlaget Straarup og Co. Tre andre bøger er på vej i samme serie.

Særlige interesseområder: Bioteknologi, genetik, krop og sundhed, klima, scientific literacy.

Ekstern tilknyttet redaktionen

Redaktionsmedlem

Katrine Minddal

Tidligere bestyrelsesmedlem i Biologiforbundet. Lærer-, filosofi- og konservatoruddannet med en fortid i Skoletjenesten på Statens Naturhistoriske Museum, bl.a. med ansvar for konferencesporet ”Ny naturvidenskab” på Big Bang Naturfagskonferencen. Pt. underviser på en specialskole.
Særlig interesse for naturhistorie og naturvidenskab, kultur- og videnskabshistorie.

Ekstern tilknyttet redaktionen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.