Afholdte kurser
Tag fat på Adfærdsdesign
Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 09:00 til 16:00, Nationalpark Skjoldungernes Land, Lejre
Vi har etableret et samarbejde med Naturvejledning Danmark, og det er derfor muligt for biologiforbundets medlemmer at deltage til medlemspris i udvalgte kurser i Naturvejlederuddannelsen.
“Tænker du nogle gange, at hvis dine elever bare havde mere viden om f.eks. hvorfor affaldssortering er godt for miljøet, så ville de gøre det mere derhjemme? Eller har du oplevet at lave en genial selvkørende grejbank, der selv efter et motiverende lærerkursus alligevel aldrig blev brugt? Så er du ikke den eneste – men hvorfor virker det ikke altid som du havde tænkt og hvad kan du gøre i stedet?”
Har dette fanget din interesse, så læs mere og tilmeld dig på Naturvejledning Danmarks hjemmeside.
Tilmeld kurset: https://naturvejleder.nemtilmeld.dk/46/
Fremtidens Fødevarer
Kom med Biologiforbundet den 21.01.2023, når vi besøger Havhøst og Skoletjenesten SCIENCE på Københavns universitet, og får indblik i deres undervisningsforløb målrettet grundskolen.
Det bliver en dag med fokus på mulighederne for udeskole og samarbejde, med et eksternt læringsmiljø i den vigtige undervisning i fremtidens fødevarer.
Havhøst…
… er en sammenslutning af maritime nyttehaver, NGO´er, skoler, virksomheder og frivillige, som har en stor forkærlighed for havet, maden som kan frembringes derfra og bæredygtig udvikling. Som en køkkenhave i havet, dyrkes tang, østers og muslinger uden at tære på naturen.
Hos Havhøst skal vi se, hvordan de bidrager med læring og viden omkring brug af havet som den største fremtidige resurse til bæredygtig dyrkning af fødevarer. De udbyder gratis undervisningsforløb til københavnske folkeskoler gennem Åben Skole.
Undervisningen er for 4. – 10. klassetrin og udbydes både til afvikling på skolen eller hos en af Havhøsts egne bølgemarker. Her kommer eleverne helt tæt på og lærer om havet som naturresurse. Læs mere på Havhøsts hjemmeside Havhøst.dk, og kom med Biologiforbundet på tur til en bølgemark.
Skoletjenesten SCIENCE…
… har lokaler på Københavns Universitet på Campus Frederiksberg, og har mange års erfaring med formidling til grundskolerne. De udbyder en bred vifte af undervisningsforløb til 4.-10. klasse. Både som skoletjeneste i egne lokaler og med Cirkus Naturligvis, som er et tilbud der gratis rejser ud til skolerne på Sjælland og øerne. Læs mere på Science.ku.dk, brobygning
Vi får indblik i nogle af de tilbud Skoletjenesten udbyder til grundskoler. Temaet forbliver Fremtidens Fødevarer, og vi får eksempler på forskellige forsøg og materialer, som kan bruges tværfagligt i praksis, blandt andet et af deres nyeste forløb, Mæt i Planter.
Praktisk
Vi starter hos Havhøst kl. 10 og bevæger os derefter hen til Skoletjenesten, hvor der vil blive serveret en lækker frokost med fokus på bæredygtighed, økologi og planter.
Arrangementet slutter omkring kl. 16.
Vi gør opmærksom på, at det højst sandsynligt bliver en kold dag, og da vi primært er udendørs hos Havhøst er det en god idé med varmt tøj. I fald vejret bliver rigtig skidt aflyser vi Havhøst, de tilmeldte bliver i så fald underrettet.
Vi glæder os til en dag, hvor vi går hjem med masser af nye inputs til undervisningen og får indblik i undervisning, som kan bookes ud af huset.
Tilmelding og pris
Tilmeldingsfrist: 1.1. 2023, først til mølle.
Pris: 100 kr. for medlemmer, Ikke medlemmer 175 kr.
HUSK: hvis din skole er medlem, får du også arrangementet til medlemspris
Dato: 21.01.2023 kl. 10.00 – 16.00
Mødested: kl.10.00 Havhøst, Kalvebod Bølge, vi mødes ved container 6, den sydligste bølge ud for Marriott Hotel. Tæt på Langebro.
Max 25 deltagere
Naturdannelse
Vi har etableret et samarbejde med Naturvejlederuddannelsen, og det er derfor muligt for biologiforbundets medlemmer at deltage til medlemspris i udvalgte kurser i Naturvejlederuddannelsen.
Det første på programmet er det spændende kursus om NATURDANNELSE. Kom og bliv klogere på begrebet og bliv inspireret til en ny vinkel på din undervisning den 21/11 på Vestamager. Du kan med fordel læse rapporten BØRNS NATURDANNELSE. Naturen i barnet – barnet i naturen. Af Rikke Hartmeyer og Søren Præstholm. Udgivet af Center for Børn og Natur ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, Frederiksberg, januar 2021.
Find rapporten her: Naturdannelse
Tilmeld kurset: https://naturvejleder.nemtilmeld.dk/45/
Biologimarathon 2020
24 timers feltkursus
En unik mulighed for at fordybe dig i biologifagets feltbiologiske discipliner. Du bliver fagligt opdateret sammen med andre biologientusiaster og får masser af nye ideer til undervisning og ikke mindst mulighed for udveksling af erfaringer.
Dette års Biologimarathon finder sted i naturen nær Viborg, nærmere bestemt Hald Ege, Hald sø og Dollerup Bakker.

Tid: Lørdag d. 19. september 2020 kl. 14 – søndag d. 20. september kl. 14.
Møde – og overnatningssted: Naturskolen i Undallslund, Kapt. Undallsvej 1, 8800 Viborg. Vi overnatter indendørs på madrasser eller i shelters, dvs. forholdsvis primitivt.
Program
(med forbehold for ændringer)
Lørdag d. 19. september
14:00 Velkomst med kaffe/te, præsentation af deltagere og intro til kurset
14:45 På opdagelse i naturen omkring Undallslund med naturvejleder Michael Winther, som kender områdets fauna ud og ind
Aften Vandretur på Inderøen ved Hald Sø – derefter aftensmad
Søndag d. 20. september
8:30 Godmorgen og gennemgang af dagens program
9:00 Vandretur og feltundersøgelser i Troldslugten og Dollerup bakker. Vi tager kaffen med
13:00 Tilbage til hytten. Frokost, opsamling og afrunding
Pris: Medlemmer af Biologiforbundet: 350 kr. Ikke medlemmer: 700 kr. Prisen dækker overnatning og forplejning (kaffe/te og snacks, aftensmad, morgenmad, frokost og drikkevarer). Der må påregnes transport rundt i området i egen bil.
Praktisk: Medbring sovepose og evt. liggeunderlag, godt terrængående fodtøj/gummistøvler, kikkert, lommelygte/pandelygte, praktisk tøj og hvad du ellers ikke kan undvære.
Biologiforbundets generalforsamling 2020
Tid: Søndag d. 30. august kl 10-11
Sted: Englystskolen (Naturfagslokalerne), Skolebakken 1, 7080 Børkop
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent
2. Valg af referent
3. Bestyrelsens beretning ved formanden
4. Fremlæggelse af regnskab ved kassereren
5. Fastsættelse af næste års kontingent.
6. Valg til bestyrelsen
På valg er Mads Nissen, Søren Rafn og Erik Riis Svendsen. På valg som suppleanter er Lene Boldt og Louise Jensen.
7. Indkomne forslag. Sendes senest 1/8 til formand Brian Ravnborg
8. evt.