Kaskelot,  Kaskelot 2022,  Nyhed

Fremtidens fødevarer – Kaskelot#242

Fremtidens fødevarer er overskriften på dette nummer af Kaskelot. Nummeret kommer bredt omkring fremtidens fødevarer og byder på både baggrundsartikler og konkrete idéer til, hvordan temaet kan inddrages i undervisningen. Du kan læse om, hvordan fremtidens madkultur måske vil inddrage mange af de planter, vi i dag betegner som ukrudt, og om hvordan insekter, muslinger og tang vil kunne give et ernærings- og smagsmæssigt boost. Det kan også være, at vi i fremtiden vil opleve en stigende grad af havbønder og dyrkning i form af ponics fremfor landmænd, som vi kender det idag.

Bladet rummer også andre artikler, som breder biologien ud. Du kan læse om, hvordan mange dyr jager med ekkoer i mørke, og du kan læse om et særligt fund af et spurvefossil på Mors samt om glæden ved at lade eleverne arbejde med fisk som råvare i undervisningen. Videnskab.dk giver ligeledes en skøn potpourri af små artikler fra forskningen.

Didaktikken kommer i spil dels i form af en didaktisk artikel om feedback i undersøgende arbejde og i form af mange undervisningsidéer omkring fremtidens fødevarer.

Udvalgt indhold:

  • At jage med ekkoer i mørket – af Aage Kristian Olsen Alstrup & Tobias Wang
  • Uvurderligt ukrudt – er dét fremtidens fødevarer? – af Torben Ingerslev Roug, Frederikke Lund Olskær og Lasse Harmann Hansen.
  • Havbønder viser vejen til fremtidens fødevareproduktion – af Bodil Sofie Espersen
  • Smagssansen er vores kompas.. – af Kirsten Sterling
  • Bliv klog på din smagende hjerne – af Kirsten Sterling
  • Opskrift på Tangchips- af Naturfagskonsulenten
  • Fremtidens mad tang – af Naturfagskonsulenten
  • Dyrkning af fødevarer i vand – af Ulla Hjøllund Linderoth
  • Begejstret for en kniv i øjet – af Rasmus Dalsgaard
  • Feedback i udforskende arbejdsmåder – af Preben Olund Kirkegaard
  • Fuglen fra Mors – om flora og fauna i svundne tider – af Jørn Christian Hjøllund Christiansen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.