Kurser afholdte,  Nyhed

Fremtidens Fødevarer

Kom med Biologiforbundet den 21.01.2023, når vi besøger Havhøst og Skoletjenesten SCIENCE på Københavns universitet, og får indblik i deres undervisningsforløb målrettet grundskolen. 

Det bliver en dag med fokus på mulighederne for udeskole og samarbejde, med et eksternt læringsmiljø i den vigtige undervisning i fremtidens fødevarer.

Havhøst

… er en sammenslutning af maritime nyttehaver, NGO´er, skoler, virksomheder og frivillige, som har en stor forkærlighed for havet, maden som kan frembringes derfra og bæredygtig udvikling. Som en køkkenhave i havet, dyrkes tang, østers og muslinger uden at tære på naturen. 

Hos Havhøst skal vi se, hvordan de bidrager med læring og viden omkring brug af havet som den største fremtidige resurse til bæredygtig dyrkning af fødevarer. De udbyder gratis undervisningsforløb til københavnske folkeskoler gennem Åben Skole. 

Undervisningen er for 4. – 10. klassetrin og udbydes både til afvikling på skolen eller hos en af Havhøsts egne bølgemarker. Her kommer eleverne helt tæt på og lærer om havet som naturresurse. Læs mere på Havhøsts hjemmeside Havhøst.dk, og kom med Biologiforbundet på tur til en bølgemark.

Skoletjenesten SCIENCE…

… har lokaler på Københavns Universitet på Campus Frederiksberg, og har mange års erfaring med formidling til grundskolerne. De udbyder en bred vifte af undervisningsforløb til 4.-10. klasse. Både som skoletjeneste i egne lokaler og med Cirkus Naturligvis, som er et tilbud der gratis rejser ud til skolerne på Sjælland og øerne. Læs mere på Science.ku.dk, brobygning

Vi får indblik i nogle af de tilbud Skoletjenesten udbyder til grundskoler. Temaet forbliver Fremtidens Fødevarer, og vi får eksempler på forskellige forsøg og materialer, som kan bruges tværfagligt i praksis, blandt andet et af deres nyeste forløb, Mæt i Planter. 

Praktisk

Vi starter hos Havhøst kl. 10 og bevæger os derefter hen til Skoletjenesten, hvor der vil blive serveret en lækker frokost med fokus på bæredygtighed, økologi og planter. 

Arrangementet slutter omkring kl. 16.

Vi gør opmærksom på, at det højst sandsynligt bliver en kold dag, og da vi primært er udendørs hos Havhøst er det en god idé med varmt tøj. I fald vejret bliver rigtig skidt aflyser vi Havhøst, de tilmeldte bliver i så fald underrettet.

Vi glæder os til en dag, hvor vi går hjem med masser af nye inputs til undervisningen og får indblik i undervisning, som kan bookes ud af huset. 

Tilmelding og pris

Tilmeldingsfrist: 1.1. 2023, først til mølle.

Pris: 100 kr. for medlemmer, Ikke medlemmer 175 kr. 

HUSK: hvis din skole er medlem, får du også arrangementet til medlemspris

Dato: 21.01.2023 kl. 10.00 – 16.00

Mødested: kl.10.00 Havhøst, Kalvebod Bølge, vi mødes ved container 6, den sydligste bølge ud for Marriott Hotel. Tæt på Langebro.

Max 25 deltagere

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.