Naturhistorier fra bæk og å

298,00 kr.

Forfatter: Bent Lauge Madsen

Pris: 298,-
Medlemspris: 250,-

Gennem varme og nærværende naturhistorier tager Bent Lauge Madsen sin læser med på en fantastisk rejse ud i vores vidunderlige vandløb.

Kategori:

Beskrivelse

Bent Lauge Madsen blev født i 1934 og siden sine ganske unge år, har han brugt timer og atter timer, sommer og vinter, ude i de danske bække og åer. Han har ihærdigt og med stor glæde og en fænomenal arbejdsevne samlet hundredvis af skønne beretninger om naturhistorien i det strømmede vand – om nogen er han manden, der forstår vores vandløbs biologi.

Skal vi bevare den folkelige og politiske interesse for at beskytte vores vandløbsnatur, så skal vi blive ved med at fortælle gode historier! Naturhistorier. Og dem er bogen fyldt af. I et varmt og poetisk sprog fortæller Bent Lauge Madsen om de små dyrs utrolige liv og færden og om års arbejde med at forstå og finde forklaringer.

Bent Lauge Madsen er arkitekten bag vores nye vandløbslove. Han har gennem tiderne modtaget flere priser:

  • 1980 Sportsfiskerforbundets Miljøpris
  • 1981 Biologiforbundets Kaskelotpris
  • 2014 Wesenberg-Lund pris

Zoolog og forfatter Jens Olesen skriver i sit forord til bogen bl.a.:

Jeg har besøgt adskillige vandløb sammen med Bent Lauge Madsen. Han fortæller begejstret om livet i vandet, på vandet, på vegetationen, på bunden og under stenene. Han kender alle finurlighederne ved de små dyrs måde at klare sig på i det strømmende vand. Han har nemlig studeret dem i årevis, ofte sammen med kolleger og studerende fra ind- og udland. På den måde formidler han en fornemmelse af sammenhæng og storhed i naturen.

Du, kære læser, får måske ikke den glæde at besøge et vandløb sammen med Bent Lauge Madsen. Til gengæld kan du læse denne bog.

Omslag og kapiteltegninger: Jens Gregersen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.